The Hangover Part II (2011)

De originele Hangover uit 2009 was een onverwachte hit. Het vertelde het verhaal van een uit de hand gelopen vrijgezellenfeest, waarbij de aanstaande bruidegom verdwenen leek te zijn en niemand meer wist wat er de avond en nacht daarvoor gebeurde. De bizarre karakters, zoals de sociaal gestoorde Alan (Zach Galifianakis) en gangster Mr. Chow (Ken Jeong), de onverwachte cameo van Mike Tyson en de bizarre situaties waarin de mannen verzeild raken sloegen in als een bom. The Hangover was dan ook één van de beste komedies van de afgelopen jaren. Een vervolg kon dan ook niet uitblijven, maar weet The Hangover Part II het origineel te overtreffen of zit je na het zien van deze film met een grote kater op je stoel?

Om maar meteen met de deur in huis te vallen, als je het eerste deel gezien hebt, dan heb je ook dit deel gezien. De film neemt het verhaal bijna letterlijk over (veel scenes zijn bijna identiek) en verandert alleen de setting naar Bangkok. Nu zou je denken dat meer van wat er in het origineel gebeurde alleen maar goed kan uitpakken. De praktijk is echter anders.

De film lijkt de komedie te zijn vergeten. Aangezien je al een hoop bizarre dingen in het origineel gezien hebt voelen alle zaken die ze nu meemaken niet meer zo fris en schokkend aan. Dit komt vooral doordat de film geen verrassingen bevat. In plaats van een baby is er nu een aapje, in plaats van de bruidegom raken ze het broertje van de bruid kwijt, in plaats van een missende tand is er nu een tatoeage gezet en zo kan een lange lijst aan dingen opgenoemd worden. Dezelfde karakters maken hetzelfde mee, het is een film op de automatische piloot.

Ik was groot fan van het origineel en heb diverse keren dubbel gelegen. Bij deze film heb ik bijzonder weinig kunnen lachen en voelde me bijna genoodzaakt om dat af en toe te doen omdat ik het origineel en de karakters toen zo leuk vond en humor van hetzelfde nivo verwachtte. The Hangover Part II weet dit echter niet te bereiken. Heb je zin om meer van The Hangover te zien, dan kan je beter het origineel nog een keer kijken en dit tweede deel gewoon links laten liggen, want ik had na het zien een zware kater.

Score: 4

5 reacties op “The Hangover Part II (2011)

  1. Goeie, deze wilde ik graag zien, maar ik ben gewaarschuwd! Had ook wel beetje verwacht dat het tegen zou vallen. Zou wel briljant zijn om 2x van hetzelfde concept een vette film te maken…. Helaas…

    • Dat is het mooie met films, iedereen heeft weer een andere smaak wat betreft de films die ze leuk vinden. Blij om te horen dat je je vermaakt hebt.

  2. Pingback: Mijn Filmjaar: 2011 « Filmkijker

Leave a Reply

Your email address will not be published.