Op welke filmlocaties zou je een week willen doorbrengen? Mijn top 10

Na mijn artikel “Welk filmkarakter zou je voor één dag willen zijn?”, zat ik ook na te denken over filmlocaties. Aangezien één dag op zo’n plek te kort zou zijn, vroeg ik me af waar ik wel een weekje zou willen doorbrengen. Welke locaties zou je zelf wat tijd willen doorbrengen? Hier zijn mijn keuzes:

1. De fabriek van Willy Wonka’s (de originele fabriek, niet degene die Tim Burton verzon, want daar zou ik niet willen slapen) – Aangezien ik een groot fan ben van snoep en met name chocolade (favoriet zijn precies de zaken die in Nederland niet te krijgen zijn zoals M&M’s Almond en Meiji Almond Chocolate), zou een week in deze fabriek een heerlijke ervaring zijn. Wel een heel erg ongezonde, maar daar kan ik wel mee leven.

2. Starship Enterprise – Alhoewel ik wel aan de Millenium Falcon gedacht heb, waren er twee belangrijke redenen om voor The Enterprise te kiezen. De replicator (die welk voedsel dan ook binnen een paar seconden kan maken) en het holodeck (waardoor je een ongelimiteerd aantal locaties kan bezoeken). Daarnaast zie je in dat weekje ook een hoop van het heelal.

3. Het eiland van King Kong – Misschien niet de fijnste plek om te bezoeken, maar hoe bijzonder zou het zijn om een grote gorilla te zien vechten met dinosaurussen?

4. Sin City – Ook deze plek is niet de meest uitnodigende, maar met zoveel interessante inwoners zou het een zeer intense week zijn.

5. Monaco – Alhoewel ik niet al te veel Formule 1 kijk, ben ik een groot fan van racen. Er is dan ook geen betere keus dan een week in Monaco en dan specifiek in de tijd dat Grand Prix werd opgenomen. Gevaarlijke, angstaanjagende auto’s die met veel kracht die door nauwe straten racen lijkt me fantastisch om mee te maken. In de avonden kan je met de andere coureurs tijd doorbrengen.

6. De wereld van Idiocracy – Stel je voor dat je de slimste persoon ter wereld bent. Het zou een heel vreemde, maar waarschijnlijk ook zeer hilarische week zijn, “because it’s got electrolytes”.

7. Moobee’s – Om hier gewoon voor een week rond te hangen als klant zou tot heel veel entertainment zorgen. Je zou met Jay en Silent Bob kunnen praten, luisteren naar de gesprekken van de mensen achter de toonbank en natuurlijk genieten van de aanwezigheid van Rosario Dawson.

8. Het dorpje uit Muppet’s Christmas Carol – Een kerstweek doorbrengen in zo’n klein dorpje terwijl je overal muppets rondlopen klinkt als een leuke vakantie.

9. Een toekomstige wereld, zoals uit bijvoorbeeld Logan’s Run, A.I., I, Robot of Minority Report. Ik ben een grote fan van gadgets en zou me een week lang helemaal kunnen uitleven.

10. De wereld van Monty Python – Bijvoorbeeld die van The Holy Grail, alhoewel er weinig comfort zou zijn, zou je lachend je week doorbrengen.

En als bonus eentje waar je gewoon heen kan gaan als je maar genoeg spaart, namelijk Bora Bora, de locatie waar de film Couples Retreat (slechte film, prachtige locatie) is opgenomen. Het ziet er prachtig uit.

Leave a Reply

Your email address will not be published.