Speed Scandal (2008)

Hyeon-su Nam (Cha Tae-Hyun) is een succesvolle radio DJ, met een groot aantal luisteraars die regelmatig instemmen om zijn programma te horen. Naast muziek praat hij met bellers over hun relaties. Eén van die bellers vertelt dat ze problemen heeft met haar vader/grootvader van haar kind en hij geeft haar advies om hem op te zoeken en voor hem te koken.
Wanneer hij later een jonge vrouw, Jeong-nam Hwang (Bo-yeong Park) voor de deur ziet staan, samen met haar zoontje Ki-dong Hwang (Wang Seok-Hyeon) denkt hij dat ze het verkeerde adres hebben. Jeong-nam vertelt hem echter dat ze zijn dochter is en dus ook opa. Het is voor Hyeon-su Nam een donkere wolk in zijn perfecte leventje die hij niet zo snel kan laten verdwijnen.

Hij wil namelijk niet dat andere achter dit geheim komen aangezien dit een zware deuk in zijn imago kan maken. Hij neemt de twee in huis, wat in een aantal grappige situaties, maar ook tot de nodige frictie leidt. De film biedt dan ook een mix van komedie en drama.
Speed Scandal was in Zuid-Korea een groot succes en staat in de top 10 van films die het meest in het land opbrachten. Helaas bleek de film enigszins teleur te stellen. De situaties zijn vaak niet grappig genoeg en alhoewel het toegevoegde drama aan het einde zeker iets toevoegt, was dit “too little, too late” voor mij.

Het zoontje is een grappig ventje en de interactie met Hyeon-su Nam is leuk (vooral als hij hem gebruikt om meer te weten te komen over één van de leidsters op de kleuterschool). Wat me minder overtuigde was de relatie tussen het zoontje en de moeder. De film had net wat meer situaties moeten laten zien tussen die twee. Door het gebrek aan dat soort situaties had ik onvoldoende het gevoel dat Jeong-nam Hwang daadwerkelijk de moeder was.

Het eindresultaat is een zeer tamme film die, alhoewel het niet in het genre valt, zou kunnen worden vergeleken met een gemiddelde rom-com. Je weet welke situaties je kan verwachten en het is een kwestie van kijken om uit te vinden hoe deze worden uitgewerkt. Er zijn maar weinig momenten dat dit verrassend wordt gedaan, waardoor het voelt als een ritje met de auto in plaats van een ritje in een achtbaan. Speed Scandal entertainde gewoon te weinig.

Score: 6

Leave a Reply

Your email address will not be published.