Komt Netflix eindelijk naar Nederland?

Volgens Engadget staat Netflix op het punt om hun online filmverhuurservice “wereldwijd” aan te gaan bieden. Zoals dat vaker gaat met een wereldwijde uitrol hoeft dat niet altijd te betekenen dat de service ook in elk land beschikbaar zal zijn, maar volgens het artikel zijn ze ook op zoek naar Nederlands sprekende medewerkers, wat natuurlijk een duidelijke indicatie is dat de service ook hier beschikbaar zal zijn.

Netflix in Amerika was initieel een service waarbij klanten een onbeperkt aantal dvd’s konden huren voor een vast bedrag per maand die vervolgens per post werden bezorgd. Inmiddels wordt een groot gedeelte van de films online aangeboden en kunnen klanten de films (en tv-series) direct op verschillende apparaten bekijken (van iPod, spelcomputer tot PC). In Nederland zijn er op het moment zover ik weet geen services die dit voor een vast bedrag per maand doen. Zou Netflix dus in Nederland worden uitgerold, dan zou dit veel impact kunnen hebben op bijvoorbeeld de manier waarop de kabelmaatschappijen op het moment losse films aanbieden.

Zelf ben zou ik deze service met open armen verwelkomen, aangezien het een zeer betaalbare (in Amerika kan je voor $7.99) service is, waarmee je een zeer grote collectie films binnen handbereik hebt, die je bijna meteen kan bekijken. Het is dus zeker iets wat de moeite waard is om in de gaten te houden.

Leave a Reply

Your email address will not be published.