The Chaser (2008)

Een agent die pooier is geworden, vrouwen die verdwijnen en een seriemoordenaar zijn de ingrediënten voor The Chaser, een Zuid-Koreaanse misdaad thriller. Joong-ho (Yun-seok Kim) runt een escort bedrijfje en ziet dat een aantal van de vrouwen die hij gebruikt niet meer terugkomen. Wanneer hij Mi-jin (Yeong-hie Seo) naar een klant stuurt komt hij er achter dat hij haar naar een man heeft gestuurd waar ook de andere meisjes heen zijn gegaan en hij ze daarna niet meer heeft gezien. Hij besluit naar de man op zoek te gaan omdat hij zich zorgen om Mi-jin maakt. Hij spoort de man (voortreffelijk gespeeld door Jung-woo Ha) op, maar van het meisje is geen spoor te bekennen. Wanneer beide op het politieburo terecht komen is dit het begin van een spannende zoektocht om haar te vinden voordat haar iets overkomt.

Deze race tegen de klok resulteert in een zeer spannende film. Joong-ho moet zijn politie kennis (en kennissen) gebruiken om er achter te komen wat er met Mi-jin gebeurt is en waar ze zich zou kunnen bevinden. Ondertussen heeft de politie een verdachte die alles lijkt te bekennen, maar verder onvoldoende details geeft om actie te kunnen ondernemen.
Zoals ook andere Koreaanse films in dit genre moet je als kijker een sterke maag hebben, aangezien de film een aantal gewelddadige scènes bevat. Het zijn ook juist die scènes die me de film introkken, waardoor je hoopt dat de juiste persoon gepakt kan worden. Als kijker wil je wraak. Het einde van de film pakt je daardoor des te meer.

The Chaser voelde aan als een film die ook in Hollywood gemaakt had kunnen zijn. Het deed me denken aan films als Cape Fear en Fracture, waarbij er sprake is van iemand waarvan je weet dat hij iets gedaan heeft maar je het niet op hem vast kan pinnen. Warner Bros was ook onder de indruk van het verhaal en heeft de rechten er van gekocht. Hetzelfde team dat ook The Departed heeft gemaakt (gebaseerd op Infernal Affairs) zou ook een remake van deze film zou maken, mogelijk ook met Leonardo DiCaprio. Voordat die film is gemaakt kan je echter al van deze film genieten.

Score: 9

7 reacties op “The Chaser (2008)

  1. Pingback: The Yellow Sea (2010) « Filmkijker

  2. Pingback: Nameless Gangster (2012) « Filmkijker

  3. Pingback: The Wailing (2016) – Recensie | De Filmkijker

Leave a Reply

Your email address will not be published.