Still Bill (2009)

Nee, dit is geen vervolg op Kill Bill van Tarantino, maar een documentaire over soul artiest Bill Withers. Is deze film ook interessant voor mensen die hem niet kennen of niets met zijn muziek hebben?

Voor degenen die geen idee hebben wie Bill Withers is:

Het zijn prachtige nummers die ik kende, maar ik wist niets over Bill Withers. Gelukkig geeft deze documentaire een prima overzicht van zijn carrière. Hij begon pas redelijk laat met muziek (daarvoor plaatste hij toiletten in vliegtuigen) en is misschien daardoor altijd enigszins anders geweest. Hij was niet bereid om alles te doen om maar succesvol te blijven en vond bijvoorbeeld zijn gezin veel belangrijker dan zijn muziek. Het is dan ook zo dat hij tientallen jaren geen muziek meer heeft uitgebracht. Hij heeft niet de drang om zichzelf op oudere leeftijd nog te bewijzen.

De documentaire heeft veel interviews met zowel familie als andere bekende artiesten. Het resultaat is een film met hart over een man met veel passie en wijsheid, waardoor je als kijker opgeslokt wordt in zijn wereld en zijn wereldvisie. Het is een boeiend document over het leven van één van de groten in de soulmuziek.

Score: 8

De trailer:

Leave a Reply

Your email address will not be published.