Mother (2009)

Deze Koreaanse film, met de titel Madeo, kan uit het Koreaans kan worden vertaald in zowel moeder als moord aangezien de karakters er voor hetzelfde zijn. Hye-ja Kim speelt de hoofdrol in deze film, waarin haar zoon Yoon Do-joon (Bin Won) verdacht wordt. Aangezien Yoon Do-joon geestelijk niet helemaal in orde is, is het voor haar moelijk om er achter te komen of hij terecht verdacht is. Als moeder is ze echter bereid om alles te doen om achter de waarheid te komen en haar zoon vrij te krijgen.

De film begon naar mijn gevoel als een komedie, waarbij haar zoon en een vriend van hem in wat problemen terecht komen. Daarbij zit een aantal grappige stukken. De toon van de film veranderd echter al snel wanneer Yoon Do-joon opgepakt wordt. Als kijker wordt je vervolgens meegenomen in een verhaal vol spanning en onverwachte wendingen.

Het acteerwerk van Hye-ja Kim is voortreffelijk. Met haar vertolking van de moeder weet ze een complex karakter neer te zetten, die zeer onberekenbaar is. Door de liefde voor haar zoon is ze bereid tot extremen te gaan. Wanneer ze eenmaal op haar zoektocht begint zit je als kijker op het puntje van je stoel.
Mother is weer een bewijs dat Korea voor de filmliefhebber een groot aantal meesterwerken weet te produceren. Eentje die je dus moet zien!

Score: 9

2 reacties op “Mother (2009)

  1. Pingback: Memories of Murder (2003) « Filmkijker

  2. Pingback: Gwoemul (2006) « Filmkijker

Leave a Reply

Your email address will not be published.