Faster (2010)

Dwayne Johnson heeft na zijn initiële bekendheid als worstelaar in de WWE een succesvolle stap gemaakt naar films. Dit waren initieel rollen in actiefilms zoals The Scorpion King en The Rundown, maar ook heeft hij diverse komische rollen op z’n naam staan met films zoals The Tooth Fairy, Be Cool en The Other Guys.
Met Faster keert hij echter terug naar de keiharde actie waarmee hij bekend is geworden.

Hij is Driver, een gevreesde man die net uit de gevangenis is gekomen (waar iedereen hem respecteerde) en hij heeft maar één doel in z’n leven, namelijk wraak. Daarbij moet je meer denken aan Death Wish dan aan Old Boy, want het verhaal heeft zeer weinig diepgang. Wel heeft de film een hoop keiharde (en bloederige) actie. Een tip is wel om de trailer van deze film niet te kijken, want daarmee zie je bijna meteen wat er met elke dader uiteindelijk gebeurt.

Natuurlijk zorgt zijn spoor van geweld voor aandacht van de politie en de mensen waar hij achteraan zit, die iemand inzetten om ‘m uit de weg te ruimen.

Zolang je geen diepgang verwacht en een fan bent van actie dan is Faster een prima vrijdagavond film. Verstand op nul en gewoon kijken, als zal je de film weer heel snel vergeten zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published.