The Man from Nowhere (2010)

De laatste tijd kijk ik steeds meer Koreaanse films en nog mooier is dat ik bijna elke keer blij verrast ben door de kwaliteit. De verhalen zijn sterk, vaak onverspelbaar en vaak heel anders dan de standaard Hollywood films. Is het The Man from Nowhere ook weer gelukt om me te verrassen?

Tae-Sik Cha (Bin Won) is een man die z’n eigen bedrijfje heeft waar mensen hun spullen kunnen verpanden. Hij probeert zo min mogelijk op te vallen en bemoeit zich amper met zijn omgeving. In hetzelfde gebouw woont een moeder met haar dochter So-mi (Sae-ron Kim). So-mi spreekt Tae-Sik regelmatig aan en hij laat haar regelmatig binnen zodat ze niet alleen in het trappenhuis hoeft rond te hangen. Haar moeder is hier niet blij mee, maar haar dochter luistert in dat opzicht niet naar haar.

De moeder is echter betrokken in drugshandel en smokkelt ongezien een grote hoeveelheid drugs weg en geeft deze in bewaring bij Tae-Sik, die hier niet van op de hoogte is. Wanneer de drugsbende er achter komt wie de drugs achterover heeft gedrukt komen ze echter bij Tae-Sik terecht. Die is er echter niet van gediend en blijkt extreem goed met wapens en gevechtsituaties om te kunnen. Aangezien de bende zowel de moeder als het meisje hebben gaat Tae-Sik achter de bende aan.

Het is misschien geen heel erg bijzonder verhaal, maar het is een setup voor een harde, geweldadige actiefilm, die echter ook een emotionele lading bevat. Het is een film die er ook bij de kijker in hakt.

De film wist me van begin tot einde te boeien. Enige kritiekpuntje was dat tegen het einde van de film alles wat minder realistisch werd, maar met zoveel actie en een prima verhaal doet dat er eigenlijk niet toe. Het is een film die je gewoon moet zien.

Score: 9

8 reacties op “The Man from Nowhere (2010)

 1. De film bracht meer geld in het laatje dan welke film dan ook uit en in Zuid-Korea.
  Ajeossi is een dijk van een wraakfilm met een sentimentele touch.
  Uitmuntende vechtscenes, waar ik geen enkel foutje in zag…..of ik moet me heel erg vergissen.
  Dit is zo`n film die je op `t puntje van je stoel brengt.
  Persoonlijk vind ik dit 1 van de besten uit Korea, daarom heb ik em ook een plekje gegeven in m`n persoonlijke top 10 van beste films die ik gezien heb in jaren.
  Echt een aanrader voor wie van aziatische actie ( Maar dan wel bloedjeharde actie ) houd.

  • Welke andere films staan in je top 10? Ben wel heel benieuwd.

   Als je van deze film genoten hebt en meer Koreaanse films wilt zien moet je boven even in de zoekbalk Koreaans intikken, er zijn zeker nog meer films waar je dan van zult genieten.

 2. Dit is mijn persoonlijke top 10, maar er zijn er zòveel die goed zijn, dus in feite is een top 50 beter.
  1. Die Hard (1988)
  2. Heat (1995)
  3. Godfather: Part II, The (1974)
  4. Man on Fire (2004)
  5. C’era una Volta il West (1968)
  Alternatieve titel: Once upon a Time in the West
  6. Raiders of the Lost Ark (1981)
  Alternatieve titel: Indiana Jones and the Raiders of the Lost Ark
  7. Ajeossi (2010)
  Alternatieve titel: Ajusshi
  8. Deer Hunter, The (1978)
  9. True Romance (1993)
  10. Carlito’s Way (1993)

  En ik heb talloze aziatische films gezien, waaronder ook het bloedjeharde Biyeolhan geori ( A dirty Carnival ) en `t nòg betere I saw the devil, of Taegukgi hwinalrimyeo ( Brotherhood of war ), een schitterend oorlogsdrama met veel aktiescenes, die Saving Private Ryan in de schaduw laat staan ( Mijn mening dan ), en dan heb je nog Oldboy, dat was de eerste film die mij van Koreaanse Gangsterfilms liet houden.
  Maar Ajeossi ( The Man From Nowhere ) sprong er bij mij uit.
  Deed me veel denken aan Leon, Man On Fire en `t schitterende Taken met Liam Neeson.
  Ik zal even koreaans intikken, maar ik denk dat ik al meer dan genoeg een paar zeer goeien heb gezien en gevonden.

 3. Dat zijn inderdaad een hoop goede films, enige die ik van dat lijstje nog niet gezien heb is The Deer Hunter (ben ik al een tijdje van plan, maar nog steeds niet aan toegekomen).
  Brotherhood of War heb ik goede verhalen over gelezen en staat ook al een tijdje op m’n “to watch” lijst.

 4. Dan raad ik je aan om The Deer Hunter ècht `s een keer te zien, maar dan wel in 1 ruk.
  Er zitten zulke goeie scenes in, ik noem even 1…..de scene met de russische roulette, en dan moet je echt `s horen hoe de haan word gespand en de klik van de revolver, als ie “schiet”.
  En Brotherhood of war moet je ook ècht eens bekijken, hij is al een tijdje te huur, of anders te koop in de betere dvdstore, en dan raad ik je aan om bij cosmox te bestellen, want die vraagt geen verzendkosten.
  En in Brotherhood of war speelt ook de hoofdrolspeler van Man from Nowhere ( Ajeossi ).
  Voor mij persoonlijk zijn dit prachtige, zeer goed gespeelde films, bijna meesterlijk gemaakt….maar, dat is mijn mening.
  Voor `tzelfde vind jij er helemaal niets aan, maar smaken verschillen dus, zoals altijd.
  Heb een goeie week….ik ga nu even 5 dagen op vakantie…
  Laat even weten wat je er van vond……vind ik wel interessant.
  Later.

  • Dat zal ik zeker doen! Natuurlijk heeft iedereen een andere smaak, maar als ik zo naar je top 10 kijk ga ik ze ook wel goed vinden. Als ik ze heb gezien zal er zeker een recensie verschijnen. Hou de site dus in de gaten 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.