Zombieland (2009)

Horrorfilms. Het is één van de weinige genres die ik niet kijk al het om films gaat. Ik hou er niet van om anderhalf uur oncomfortabel naar een film te kijken waarbij je meestal heel extreme dingen ziet. Het is iets wat ik niet opzoek en ook geen drang naar heb. Het is dus een genre dat niet aan mij besteed is. Zombieland was dan ook een film die nooit op m’n radar heeft gestaan, want de titel zegt meer dan genoeg.
Dit veranderde toen een collega me vertelde dat het geen “enge” film was, maar een komedie. Voorzichtig besloot ik de film toch een kans te geven.

De film begint meteen met een aantal gruwelijke zaken (bv. een vrouw die door de voorruit van een auto vliegt en op het asfalt terecht komt) en al snel had ik het gevoel dat het een verkeerde keuze was geweest om de film op te zetten. Ik besloot het nog wat extra tijd te gunnen en ben blij dat te hebben gedaan. De film is namelijk hilarisch wanneer je eenmaal de knop omzet en kan lachen om de dingen die gebeuren.

Door een virus is het grootste gedeelte van de wereldbevolking veranderd in zombies. Jesse Eisenberg (The Social Netwerk) speelt Columbus, een student die nog niet door het virus is veranderd. Hij is heel voorzichtig en heeft daardoor een scala aan regels verzonnen om de zombies te kunnen overleven. Voorbeelden van zulke regels zijn om altijd een gordel te dragen, kijk altijd uit bij toiletten en zorg dat je een goede conditie hebt. Toepassing van deze regels wordt steeds op een grappige manier in beeld gebracht.
Columbus is op reis naar Columbus, Ohio om te kijken of z’n ouders nog leven. Onderweg komt hij in contact met Tallahassee (Woody Harrelson), een keiharde fanatiekeling die een grote haat voor zombies heeft en op zoek is naar twinkies. Door deze drang naar twinkies wil hij bij elke supermarkt stoppen om te kijken of ze ze nog hebben. Het betekent aanvaringen met zombies, maar ook komen ze er twee zusjes tegen (gespeeld door Emma Stone en Abigail Breslin) die ook op hun eigen reis zijn. De vier maken op hun reis het nodige mee.

De film is van het begin tot einde grappig en heeft een onvergetelijke cameo (je moet de film gewoon kijken om te zien wie het is). Het is dus meer een komedie als een horrorfilm, alhoewel er wel een paar vieze stukken in zitten. De humor heeft echter de overhand en ik heb heel erg van de film genoten.

Score: 9

Leave a Reply

Your email address will not be published.