Legacy (2010)

Idris Elba is Malcom Gray, die deel uitmaakt van een geheim team dat wordt ingezet op diverse missies. Bij één van die missies in Oost Europa gaat het echter mis en Gray houdt daar de nodige littekens (zowel fysiek al mentaal) aan over. Wanneer hij terug in Amerika is sluit hij zich op in een apartement, om vervolgens uit te zoeken waarom het mis is gegaan en wie daarvoor verantwoordelijk is.

Legacy speelt zich voornamelijk in één locatie af, iets wat het afgelopen jaar al vaker gebeurde in films als Buried, 127 Hours en Skyline. Om zo’n soort film te laten werken moet je een sterk script hebben, maar helaas lukt dat niet altijd, ook bij Legacy niet. Idris Elba doet z’n best om een gebroken man weer te geven, maar is niet altijd even overtuigend, had een paar het gevoel dat hij flink aan het “over-acteren” was en dat haalde me uit de film. Daarnaast is de film af en toe redelijk desoriënterend ge-edit, wat voor mij niet werkte. Het tempo lag daarnaast regelmatig te laag, waardoor m’n interesse voor het karakter langzaam verdween. Het einde daarentegen was wel sterk en redelijk onverwacht.

Als je op zoek bent naar een psychologische thriller dan kan ik Legacy niet echt aanraden. Alhoewel Idris Elba de film kan dragen, boeide het geheel me te weinig om echt in de film op te gaan. M’n verwachtingen waren van te voren niet hoog en helaas wist de film aan die verwachtingen te voldoen.

Score: 4

Leave a Reply

Your email address will not be published.