Get Low (2009)

Robert Duvall is een acteur die al sinds de jaren 60 in het vak zit. Hij heeft over de jaren in bekende films gespeeld zoals The Godfather serie, Apocalypse Now en Falling Down. Het is overigens die laatste film die ik me als eerste herinner als ik z’n naam zie. Hij speelde in die film een agent die op z’n laatste dag achter een gestoorde man aanmoet. Sindsdien geniet ik erg van z’n acteerwerk, ook in We Own the Night bijvoorbeeld.

Get Low is een film die door Duvall als een huis staat. Hij speelt de kluizenaar Felix Bush, die teruggetrokken op z’n stuk land woont. Er doen allerlei verhalen over hem de ronde, zonder dat iemand eigenlijk weet of ze waar zijn. De vrees voor hem is echter groot, wanneer hij plotseling na jaren in het stadje verschijnt. Bush zelf weet ook dat er verhalen over hem worden verteld en hij besluit een manier te vinden om al die verhalen te horen.

Bush is namelijk al oud en denkt dat hij niet meer al te lang zal hebben te leven. Hij gaat daarom naar de plaatselijke begrafenisondernemer Frank Quinn (Bill Murray) om daar zijn begrafenis te regelen. Er is alleen één punt wat zijn begrafenis uniek zal maken, namelijk dat hij ‘m wil laten plaatsvinden terwijl hij nog leeft.
Nu Bush weer contact met anderen heeft wil iedereen er achter komen waarom hij als een kluizenaar heeft geleefd, maar de oude man wil weinig loslaten, maar nodigt wel iedereen die geïnteresseerd is uit om naar z’n begrafenisfeest te komen.

Bill Murray weet ondanks de toon van de film zo nu en dan grappig uit de hoek te komen, wat overigens prima past.
Duvall speelt zijn rol voortreffelijk en het is echt zijn film, je ziet dat Bush getekend is door hetgeen wat hem is overkomen en dat hij heel voorzichtig is in het contact met anderen. Het is een uniek en boeiend karakter, waar je als kijker ook meer over wilt weten. Get Low is een boeiende film vol emotie en gevoel die geen moment zal vervelen.

Score: 8

Leave a Reply

Your email address will not be published.