17 Again (2009)

17 Again is het soort verhaal dat al eerder in films als Big (jongen in het lichaam van een volwassen) en Switch (man in het lichaam van een vrouw) verteld is. In deze film gaat het om een man die in zijn 17-jarige lichaam terecht komt. Mike O’Donnell (Matthew Perry) heeft in z’n jeugd gekozen voor z’n grote liefde in plaats van sport. Z’n keuze is uiteindelijk niet helemaal uitgevallen zoals hij zich had voorgesteld. Z’n vrouw Scarlett (Leslie Mann) wil van hem scheiden en een band met z’n kinderen heeft hij ook niet echt. Wanneer hij weer op z’n high school is wenst hij dat een andere keuze had gemaakt en de schoonmaker blijkt die wens te kunnen waar maken.

Mike wordt de volgende ochtend wakker en is weer 17 (rol gespeeld door Zac Effron) en moet weer naar school. Hij vertelt z’n beste vriend, Ned Freedman (Thomas Lennon) z’n geheim en die doet alsof hij z’n vader is zodat hij weer naar school kan. Met z’n kennis als volwassene is het de vraag of hij wel een onbezorgd en wild high school leventje kan leiden

Z’n eigen kinderen zitten op dezelfde school en Mike kan het dan ook niet nalaten zich zo snel mogelijk in hun leven te mengen. Hij komt er achter dat z’n zoon geplaagd wordt door de aanvoerder van het basketbal team en dat z’n dochter met dezelfde jongen uitgaat. Z’n vaderlijke gevoelens kan hij dan ook niet in bedwang houden en komt voor beide in actie. Door deze acties is hij al snel één van de populairste jongens van de school. Wanneer hij met z’n zoon mee naar huis gaat kan hij ook weer wat tijd met z’n vrouw doorbrengen, wat in een aantal rare situaties resulteert.

17 Again is geen bijzondere film, maar is af en toe best vermakelijk. Zijn beste vriend, die doet alsof hij z’n vader is probeert op alle mogelijke manieren het schoolhoofd te versieren, wat af en toe hilarisch is. Zac Efron speelt ongeveer dezelfde rol als hij al deed in de High School Musical reeks.
Wanneer je niet al te hoge verwachtingen van deze film hebt kan je er van genieten. Verwacht dus geen meesterwerk, maar een onschuldige tienerfilm.

Score: 6

Leave a Reply

Your email address will not be published.