Joan Rivers: A Piece of Work (2010)

Voordat ik deze documentaire zag wist ik eigenlijk helemaal niets over Joan Rivers. Had haar naam wel eens gehoord en wel eens een foto van haar gezien, maar wie ze nu precies was en wat ze deed wist ik niet. Deze documentaire brengt je al snel “up to speed” als je dat niet weet. Joan Rivers is een comedienne die jaren lang in de late night show van Johny Carson optrad en heel populair was. Inmiddels is ze al 75, maar aan stoppen lijkt ze niet te denken.

Ricki Stern volgde Rivers een jaar lang, waardoor je een interessante blik krijgt in het leven van Rivers. Ze woont in een huis dat zo is ingericht dat het me deed denken aan een Frans paleis. Met verschillende assistentes is Rivers constant op zoek naar mogelijkheden om zichzelf in de schijnwerpers te krijgen en te houden. Ze wordt verdrietig van een lege agenda en doet er dus alles voor om ‘m te vullen. Ze leeft voor haar optredens en het is al snel duidelijk dat ze ondanks haar hoge leeftijd nog steeds zeer fel kan zijn.

Optreden is voor Rivers haar leven en zonder zou ze waarschijnlijk wegkwijnen. Ze schrijft nog steeds nieuwe grappen en heeft kasten vol met kaartjes met daarin grappen over allerlei onderwerpen. De film legt het geheel goed vast en boeide me voldoende, ondanks dat ik haar niet kende.

Score: 7

Leave a Reply

Your email address will not be published.