Takers (2010)

Na alle hilariteit over de slechte photoshop van de filmposter, is de film nu eindelijk te zien. Is deze film net zoals de poster of bekruipt je hier niet het gevoel dat er iets niet klopt?

Takers gaat over een aantal overvallers (gespeeld door Idris Elba, Paul Walker, Chris Brown, Hayden Christensen en Michael Ealy) die één keer in het jaar een grote overval plannen. Na een bankoverval blijkt dat een ander lid van de groep, Ghost (T.I.) die jaren in de gevangenis heeft gezeten, op heel korte termijn nog een klus voor ze te hebben. De groep besluit naar hem te luisteren om te zien wat hij in gedachten heeft.

Daarnaast zien we hoe politieagent Jack Welles (Matt Dillon) samen met z’n collega de daders van de bankoverval probeert op te sporen. Dat hij het niet altijd even nauw met de regels neemt wordt al snel duidelijk.

De film bevat een aantal actiescènes, waarbij ik me bij eentje heel erg irriteerde aan het commentaar over wat het karakter van Paul Walker aan het doen was. Het voelde aan als sportcommentaar en haalde me wel even uit de actie.

Takers is het soort “heist” film die ik al veel vaker gezien heb. Ik weet niet of het daardoor kwam, maar de film verbaasde nergens. Het script is zo voorspelbaar als je het genre een beetje kent dat je bepaalde wendingen al ver van te voren aan kunt zien komen. Het feit dat iemand net uit de gevangenis komt en met een plan komt zegt al genoeg over hoe dat gaat aflopen.
Met zoveel bekende namen in de film had ik gehoopt dat er ook genoeg gebruik van al dit talent zou kunnen worden gemaakt. Helaas is dit niet het geval. De karakters hebben weinig achtergrond verhaal en lijken meer mannetjes te zijn om een leuk uitziende groep te maken, ze zijn grotendeels uitwisselbaar.

Takers is een oppervlakkige film die nergens in uitblinkt. Met je verstand op nul biedt de film wel genoeg entertainment om wat tijd mee te kunnen doden en daarom krijgt de film net met de hakken over de sloot een 6. Als je de film echter nog niet gezien heb, dan raad ik aan om eerst The Town te kijken.

Leave a Reply

Your email address will not be published.