Lottery Ticket (2010)

Bow Wow vertolkt in deze komedie de rol van Kevin Carson, een jongen die nog thuis bij z’n oma woont en een baan heeft bij de Footlocker. Z’n oma speelt regelmatig mee met de loterij en alhoewel Kevin er nooit aan mee doet, besluit hij toch een keer met de nummers uit een gelukskoekje mee te spelen.

Al snel blijkt dat hij de winnaar is van $370 miljoen dollar. Het probleem is echter dat hij de prijs nog niet kan innen omdat het kantoor van de loterij pas over enkele dagen open is. Geheimen bewaren blijkt z’n oma helaas niet goed in te zijn en al snel wil iedereen iets van hem hebben.

Met Lottery Ticket wordt er geprobeerd om het succes van eerdere films als Friday en Barbershop te herhalen. Iets wat niet helemaal gelukt is, ondanks het grote aantal bekende gezichten, zoals onder andere Ice Cube, Terry Crews, Bill Bellamy, Charlie Murphy, Naturi Naughton, Gbenga Akinnagbe (The Wire) en Loretta Devine.

Het is een film waarbij je precies weet wat je kan verwachten en die dan ook nergens verrast of uitblinkt. Je hebt de typische extreme ghetto karakters en een wereld die totaal niet realistisch is.

Desondanks is het een film die toch wel lekker wegkijkt, een “middle of the road” komedie noem ik het maar. Wel had ik moeite om deze film een cijfer te geven. Ergens verdient deze film een 3 of een 4, maar ik vond hem niet zo slecht dat ik zo’n cijfer kan geven. Het is ook zeker geen vette voldoende en uiteindelijk is het een met de hakken over de sloot zesje geworden. Als je films als Friday en Barbershop helemaal niets vindt dan kan je deze film beter links laten liggen. Ben je wel fan van dit soort films dan raad ik ‘m aan.

Score: 6

Leave a Reply

Your email address will not be published.