Aliens (1986)

De originele Alien film is een meesterwerk, die ik dan ook een 10 gegeven heb. Wat me zo aansprak aan die film was de gespannen situatie waarin de crew zich op de Nostromo bevond. Het ruimteschip bestond uit smalle gangen en een onbekende vijand die stuk voor stuk de verschillende crewleden liet verdwijnen. Ik keek dan ook uit naar Aliens, want ik wilde meer van die spanning.

Aliens gaat verder waar Alien stopt. Het schip van Ripley wordt ontdekt en ze wordt ontwaakt uit haar slaap, geplaagd door nachtmerries heeft ze grote moeite om weer verder met haar leven te gaan. Ze waarschuwt de rest van het bedrijf waar ze voor werkt over het grote gevaar, maar er wordt maar weinig naar haar geluisterd en een nieuwe missie naar de planeet wordt gestart. Ripley mag mee omdat ze al ervaring heeft en zaken weet over de Alien. Als ze eenmaal geland zijn komt ze weer in aanraking met haar grootste angsten.

Aliens neemt de formule van deel 1 en maakt alles groter. Wapens zijn groter, alle leden van de groep zijn goed getrainde soldaten en er zijn meerdere aliens. In vergelijking met het origineel is Aliens meer een actiefilm dan een spannende thriller. Helaas is hierdoor Aliens een heel andere film dan zijn voorganger en door de actiefilm insteek is deze film iets minder tijdloos als het origineel. Er zijn een aantal zaken die hierdoor verouderd aanvoelen.

Aliens is ondanks deze kritiek nog steeds een ijzersterke film met genoeg spanning, maar niet op de manier zoals deze in het eerste deel aanwezig was. Ben je op zoek naar actie, kijk dan het tweede deel. Wil je meer het gevoel om opgesloten te zijn met een monster, dan is Alien de film die je moet zien.

Score: 8

Leave a Reply

Your email address will not be published.