Welk filmkarakter zou je voor één dag willen zijn?Wanneer je naar films kijkt zie je zo veel verschillende karakters. Er zullen daarvan een groot aantal zijn waarmee je wat hebt. Misschien vind je een bepaald karakter zo leuk dat je je afvraagt hoe een dag in hun leven er uit zou zien. Dit resulteerde bij in de vraag:

Als je voor één dag een filmkarakter zou kunnen zijn, wie zou je dan willen zijn? Mijn persoonlijk top 10:

1. Jules Winnfield (Pulp Fiction) – Naar mijn mening één van de coolste karakters ooit. Met een stem waarbij elk scheldwoord als kunst klinkt en een attitude die je niet vaak ziet, is een hitman zijn gewoon een leuke extra.

2. Terminator (Terminator film) – Het interesseert me wel om een “strong cybernetic organism” met een raar accent te zijn.

3. Eén van de Ghostbusters – Alleen al om het feit om de andere Ghostbusters samen te werken zou al tot veel plezier leiden, maar om dan ook nog in Ecto 1 rond te rijden en spoken te vangen is de slagroom op de taart.

4. Phil (Groundhog Day) – Om iedere dag op dezelfde dag wakker te worden en te kunnen doen wat je wilt (en technisch gesproken is het echt maar één dag)

5. Neo (Matrix) – Om de tijd te kunnen vertragen en van gebouw naar gebouw te kunnen springen.

6. Scott Pilgrim (Scott Pilgrim vs. The World) – Alhoewel aan te worden gevallen door slechte exen niet interessant klinkt lijkt me wel leuk die wereld mee te maken en te weten hoe goed je als vechter bent.

7. William ‘D-Fens’ Foster (Falling Down) – Iedereen heeft wel momenten dat hij niet tegen burocratische regels kan, heerlijk om die frustratie te kunen uiten.

8. Buzz Lightyear (Toy Story movies) – Hoe fantastisch zou het niet zijn om de wereld voor een dag vanuit het oogpunt van speelgoed te zien? To infinity and beyond!

9. Alien (Alien movies) – Nog een manier om je omgeving anders te beleven. Het is dan wel te hopen dat je Ripley niet tegenkomt.

10. Montgomery Brewster (Brewster’s Millions) – Om gewoon een hele dag zonder na te denken geld te kunnen uitgeven lijkt me heerlijk!

Welke karakter(s) zou jij willen zijn? Lees het graag in de reacties!

6 reacties op “Welk filmkarakter zou je voor één dag willen zijn?

  1. als ik een film personage mocht neerzetten dan denk ik aan murdock of jack sparrow jack nickelson of een vulcan uit startrek
    eddy murphy heel grappig

  2. the joker van het laatste deel batman. heerlijk psychotisch en chaotisch. prachtige om je zo uit te kunnen leven. geen regels en doen wat je wil. You dont give a fuck.

  3. Pingback: Op welke filmlocaties zou je een week willen doorbrengen? Mijn top 10 « Filmkijker

  4. Pinhead. I would appear from the portals of Hell and feed from the human flesh, giving it pleasure as well as pain. I shall enjoy their infinite screams and take their souls with me to dwell in the dark for oblivion. HAHAHA

Leave a Reply

Your email address will not be published.