The Cat Returns (2002)

Lezers van m’n blog weten dat ik een groot fan ben van Studio Ghibli. Met een oog voor detail en verhalen die meer diepgang hebben dan de gemiddelde Disney tekenfilm brengt de studio wat mij betreft de beste tekenfilms uit. The Cat Returns heeft ook de studio Ghibli stempel. Haru is een schoolmeisje dat op weg naar huis een kat redt die bijna door een auto wordt overreden. Ze denkt er verder niet meer over na, maar krijgt ‘s nachts vreemd bezoek van de kattenkoning. De kat die ze gered heeft blijkt de zoon van de koning te zijn en ze zal dan ook rijkelijk beloond worden voor haar daad.

Als ze de volgende ochtend wakker wordt weet ze niet meer of het nu werkelijkheid was of dat ze het allemaal gedroomd had. Al snel krijgt ze antwoord op die vraag en belandt ze in een andere wereld waar katten regeren. Ze kan met de kattenprins trouwen, maar de vraag is of ze dat wel wil.

Qua animatie is deze film niet de mooiste van Studio Ghibli, daarvoor kan je beter naar films als Ponyo, Howl’s Moving Castle of Spirited Away kijken. De film zou origineel alleen voor video worden gemaakt, maar op basis van het goede verhaal heeft de film in Japan toch nog in de bioscopen gedraaid. Het biedt een heerlijke ontsnapping naar een droomwereld waar zowel kinderen als volwassenen van zullen genieten. Het is niet m’n favoriete Ghibli film, maar is er wel eentje die leuk is om te zien.

Score: 8

Eén reactie op “The Cat Returns (2002)

  1. Pingback: Castle in the Sky (1986) « Filmkijker

Leave a Reply

Your email address will not be published.