I Am Comic (2010)

Hoe ziet het leven van een stand up comedian er uit? Wat maakt zo’n artiest mee, hoe werkt hij aan z’n act en wat zijn de minder leuke kanten van het vak? I Am Comic probeert op dit soort vragen een antwoord te geven.

De film doet dit door een zeer groot aantal stand up comedians te interviewen en ze hun verhalen te laten vertellen. Roseanne, Tim Allen, Louis C.K., Tom Arnold, Janeane Garofalo, Bobcat Goldthwait en Kathy Griffin is slechts een kleine greep uit de komieken die aan het woord komen. Ze vertellen hoe ze soms omgaan met vervelende leden uit het publiek, in wat voor slechte huizen ze af en toe verblijven, hoe zwaar het leven onderweg is, hoe ze hun materiaal schrijven en hoe je bekend wordt.

Als je een film over stand up wilt zien, dan zou ik Why we laugh: Black Comedians on Black Comedy (2009) aan willen raden, waarbij de historie van het vak wordt belicht en er ook veel stukken uit live shows zitten waardoor het geheel veel meer solide aanvoelt. Bij I Am Comic miste ik een bepaalde consistentie en structuur en werd er zeer snel van het ene naar het andere onderwerp gesprongen. Daarnaast probeerde de documentaire ook nog eens de comeback van een artiest te laten zien. Te veel materiaal in te weinig tijd dus, wat zeer jammer is aangezien er genoeg interessante komieken geïnterviewd zijn.

Score: 5

Leave a Reply

Your email address will not be published.