King Kong (1933)

King Kong, één van de bekendste monsters uit de filmindustrie. Deze originele versie heeft uiteindelijk tot een stortvloed van remakes gemaakt waarvan de laatste die van Peter Jackson in 2005 was (en die de originele film redelijk langs dezelfde lijnen volgt). Het verhaal van de film is natuurlijk al bekend, namelijk van een film producent die op een afgelegen eiland een film wil schieten. Wanneer ze op het eiland komen blijken er naast dinosaurussen ook een grote gorilla te wonen. De ster van de film, Ann Darrow (Fay Wray) wordt door de gorilla meegenomen en de rest van de crew besluit het gevecht met het monster aan te gaan.

Alhoewel de film meer dan 70 jaar oud is, weet de film nog steeds te boeien. De special effects moeten voor die tijd echt ongeloofelijk eng zijn geweest.
Aangezien alle monsters met behulp van stop-motion gedaan zijn ziet het er inmiddels gedateerd uit, maar dit doet weinig af aan het geheel. De combinatie van stop motion en live action is prima gedaan, ook al zie je het duidelijk. Voor mij zijn dat soort dingen toch extra genieten, vooral de verschillende gevechten die King Kong heeft met de verschillende monsters zijn gewoon heerlijk om te zien.

De film staat nog steeds in de IMDB top 250, waaruit blijkt dat veel mensen deze film nog steeds waarderen. Het is mijn 161e film van de top 250 die ik heb gezien en ik kom langzaam bij m’n doel om voor het einde van het jaar er in ieder geval 175 te hebben gezien. Aangezien de lijst regelmatig verandert is het bijna niet te doen om ze echt daadwerkelijk allemaal te zien. King Kong is ondanks de leeftijd toch nog steeds prima te kijken.

Score: 8

Leave a Reply

Your email address will not be published.