The Other Guys (2010)

De openingsscène van the Other Guys is al meteen goed en zo “over the top” dat Michael Bay waarschijnlijk onder de indruk zal zijn. Agenten Christopher Danson (Dwayne Johnson) en P.K. Highsmith (Samuel L. Jackson) laten in een paar minuten zien hoe je criminelen kan vangen terwijl je voor een paar miljoen aan schade veroorzaakt. Ze zijn echter zo populair dat niemand daar echter mee zit. De twee weigeren principieel om al het papierwerk te doen (daar zijn ze namelijk te cool voor), maar hun baas, Captain Gene Mauch (Michael Keaton), heeft hier geen probleem mee, aangezien er agenten op kantoor zijn die hen dat werk uit handen nemen.

Allen Gamble (Will Ferrell) en Terry Hoitz (Mark Wahlberg) zijn twee van deze agenten. Allen vindt het helemaal niet erg om te doen, maar Terry haat het om achter een buro te moeten zitten. Door een eerdere fout die hij heeft gemaakt mag hij geen echt politiewerk meer doen. Allen blijkt z’n werk zeer goed te doen en komt er door z’n papierwerk achter dat David Ershon, een rijk zakenman, z’n zaken niet allemaal goed geregeld heeft. De twee besluiten hem hiervoor aan te houden en hierdoor raken ze verstrikt in een zaak die groter is dan ze denken.

Zoals dat vaker gaat in dit soort komedies liggen de twee elkaar totaal niet. Allen zit het liefst achter een buro en zoekt geen extremen op, terwijl Terry juist niets anders wil. Dit is al genoeg reden tot een aantal zeer komische situaties, zoals in de eerste zaak waar ze samen op af gaan. Dat Mark Wahlberg naast actiefilms ook goed is in komedie laat hij goed zien in deze film. Er is een scène in een balletschool waarin hij z’n vriendin aanspreekt alsof ze in een stripclub staat te dansen waar ik echt niet meer bij kwam. Samen met Will Ferrell vormt hij een prima duo die regelmatig de lachspieren weet te beroeren.

Alhoewel er een verhaal in zit kwam deze niet helemaal uit de verf. Dit is echter geen probleem aangezien er genoeg grappen gemaakt worden en daarvoor kijk je uiteindelijk naar een komedie. Voor degenen die deze film willen zien omdat Samuel L. Jackson en Dwayne Johnson er ook in spelen is het belangrijk om te weten dat ze beiden maar kleine rollen spelen en je ze dus niet veel zult zien. Ben je op zoek naar een lichte komedie/actie film, dan is The Other Guys een film waar je je prima mee zult kunnen vermaken.

Score: 7

3 reacties op “The Other Guys (2010)

  1. Pingback: Faster (2010) « Filmkijker

Leave a Reply

Your email address will not be published.