In Search of a Midnight Kiss (2007)

Alleen zijn tijdens de feestdagen in december is voor velen geen fijne ervaring. Wilson (Scoot McNairy) ziet er tegenop en zou zo snel mogelijk weer in het nieuwe jaar willen belanden, totdat een vriend van ‘m overhaalt om voor oudejaarsavond te proberen een date te regelen. Hij zet een advertentie op Craiglist en krijgt al snel reacties en maakt een afspraak met Vivian (Sara Simmonds). De film volgt de tweede gedurende de laatste uren van het jaar en laat zien hoe ze kennis maken en welke gesprekken ze hebben.
Aangezien de film vele awards heeft gewonnen was ik zeer benieuwd naar deze film. Ik was niet voorbereid op zo’n grote teleurstelling.

Het idee van 2 mensen die ontmoeten en samen door de stad lopen en dingen meemaken is natuurlijk niet nieuw. Het is iets wat al eerder zeer goed gedaan is in Before Sunrise en Before Sunset (wat mij betreft de top van dit soort films). In Search of a Midnight Kiss is met een zeer beperkt budget gemaakt, iets wat al heel erg snel duidelijk wordt aangezien sommige shots zonder statief zijn gemaakt of het geluid af en toe slecht is. Dit hoeft in principe niets af te doen aan een goed verhaal (zie bijvoorbeeld Christopher Nolan’s Following), maar bij deze film heb ik me echt door de anderhalf uur heen moeten worstelen. Ik had totaal geen connectie met de film.

Bij het openingsshot van de film had ik nog het idee dat dit een komedie zou worden, maar er was eigenlijk weinig te lachen. Als serieuze film werkte het voor mij echter ook niet. De acteurs hebben volgens de press kit veel geïmproviseerd, wat helaas heel duidelijk blijkt (en niet op een goede manier). Als kijker had ik constant het gevoel dat ik naar acteurs in een slecht toneelstuk zat te kijken in plaats van naar echte personages. Alhoewel de twee genoeg meemaken en er genoeg mensen zijn die zo met elkaar omgaan stond het te ver weg van mijn ideeën dat ik ook niet in het verhaal kon komen. Er is een verhaallijn over een vriend van Wilson die z’n vriendin ten huwelijk wil vragen, maar deze wordt helaas onvoldoende en uiteindelijk op teleurstellende manier afgerond. Ze hadden daar een stuk meer drama uit kunnen halen.

Wat mij betreft voelt In Search of a Midnight Kiss aan als een slechte studentenfilm. Het acteren is slecht en door het lage budget is het visueel en qua geluid ook niet top. Gezien de vele awards zijn er genoeg mensen die het wel een prima film vinden, maar aan mij is het niet besteed. Overslaan dus!

Score: 3

4 reacties op “In Search of a Midnight Kiss (2007)

  1. Pingback: Monsters (2010) « Filmkijker

  2. Pingback: Mijn filmjaar: 2010 « Filmkijker

Leave a Reply

Your email address will not be published.