Edison and Leo (2008)

Klei is een veelzijdig gereedschap waar kinderen helemaal los mee kunnen gaan. Dat je er ook prima stop motion films mee kan maken is natuurlijk ook bekend. De beste voorbeelden hiervan zijn natuurlijk de Wallace en Grommit films. Edison & Leo is ook een film uit dit genre en gaat over het gezin Edison. Edison is uitvinder en leeft afgezonderd van de rest van de wereld. Zo af en toe gaat hij op onderzoek om hier en daar ideeën te “lenen”, maar verder niet. Zijn twee zoons krijgen thuis les en weten dus ook niet veel over de buitenwereld. Wanneer hij zijn vrouw plotseling zwaar gewond aantreft in z’n huis pakt hij de trein naar een indianenstam die beschikken over een magisch lichtboek en haar kunnen genezen. Edison besluit het boek te stelen. De indianen verliezen hierdoor echter hun krachten en laten het er niet bij zitten.

De zoon van Leo wordt tijdens een storm geraakt door de bliksem, overleeft het, maar moet de rest van de tijd handschoenen dragen omdat hij alles electrocuteert wat hij aanraakt. Als Leo achter de waarheid komt ontstaat er een strijd tussen Leo en Edison. Ondertussen hebben de indianen zich ook binnen het de muren van Edison weten te begeven en proberen wraak te nemen. Dit allemaal met een flinke dosis humor.

Edison & Leo is een film die ondanks de klei zeker niet geschikt is voor hele jonge kijkers aangezien er toch hier en daar wat meer volwassen stukken in zitten, zoals bijvoorbeeld een onthoofding. De animatie is goed gedaan en de stem van Edison wordt door Power Boothe gedaan (volgens cracked.com de meest mannelijke naam die er is (en een fantastische acteur, hij speelde bijvoorbeeld in de HBO serie Deadwood)).
Een leuke film als je op zoek bent naar iets anders.

Score: 7

Leave a Reply

Your email address will not be published.