This Is Spinal Tap (1984)

Als je de titel van deze film leest en de eerste minuten bekijkt zou je denk dat dit een tourdocumentaire waarbij je als kijker een blik achter de schermen krijgt bij de band Spinal Tap. Kijk je echter langer, dan wordt het al snel duidelijk dat geen serieuze film is, maar een zogenoemde “mockumentary”. De leden van de band worden geïnterviewd en vertellen veel verhalen (bijvoorbeeld waarom ze zoveel verschillende drummers hebben).

Daarnaast wordt hun tour door Amerika op de voet gevolgd. Ze ontmoeten veel mensen (en voor degenen die goed kijken een hoop bekenden in kleine bijrollen (zoals Fran Drescher en Billy Crystal)) en stellen zo hun eisen voor hun optredens. Daarbij gaat regelmatig wat mis (zoals hun Stonehenge set).

Ik moet toegeven dat rock niet mijn muziekgenre is en ik daarom misschien minder heb genoten van deze film, maar er valt echter wel genoeg te lachen. Hou je wel van rock (en dan met name die van de tachtiger jaren) dan zal de score waarschijnlijk nog wel iets hoger zijn.

Score: 6

Leave a Reply

Your email address will not be published.