Gonzo: The Life and Work of Dr. Hunter S. Thompson (2008)

Hunter S. Thompson was een persoon die anders was. Na Fear and Loathing in Las Vegas te hebben gezien, wilde ik wel meer weten over deze journalist. Het is bijna niet te geloven dat hij alle zaken die in die film voorkomen ook daadwerkelijk meegemaakt heeft. Hij moest wel een interessante persoonlijkheid zijn geweest. Toen ik deze documentaire tegenkwam wilde ik ‘m graag zien. De documentaire wordt deels door Johny Depp vertelt, die een persoonlijke relatie met hem heeft gekregen na onderzoek voor zijn rol in de film. Daarnaast worden er veel mensen geïnterviewed, waaronder z’n vrouwen, zoon en mensen waar hij mee samenwerkte.

Het resulteert in een zeer interessante documentaire met genoeg bizarre verhalen over Thompson. Zo heeft hij het gevecht van Mohamed Ali in Zaïre gemist omdat hij, onder invloed van drugs en drank, besloot in het zwembad van het hotel te blijven. Ook heeft hij in de auto met Richard Nixon gezeten op weg naar een vliegveld, toen hij nog relatief onbekend was en verslag deed van de presidentsverkiezingen. Hij heeft ook campagne gevoerd om sheriff te worden en beloofde bij zijn verkiezing de wietteelt legaal te maken.

Thompson leefde z’n leven zoals hij wilde en eindigde het ook op zijn manier door zichzelf dood te schieten. Zelfs na zijn dood had hij in detail beschreven wat voor soort ceremonie er zou moeten plaatsvinden, namelijk door zijn as uit een kanon te schieten. Ook hiervan worden beelden getoond.

Uit deze documentaire komt duidelijk naar voren dat Hunter S. Thompson excentriek te noemen is. Het geeft een zeer interessante blik op zijn leven en werk en is aan te raden als je meer over hem te weten wilt komen.

Score: 9

3 reacties op “Gonzo: The Life and Work of Dr. Hunter S. Thompson (2008)

  1. Pingback: The Rum Diary (2011) « Filmkijker

Leave a Reply

Your email address will not be published.