Get Him to the Greek (2010)

Forgetting Sarah Marshall vond ik een zeer geslaagde komedie (die ik destijds een 9 heb gegeven en sindsdien al meerdere keren gezien heb). Aldous Snow (Russell Brand) was toen de uiterst vervelende nieuwe vriend van Sarah, een rocker die geen blad voor de mond nam. Get Him to the Greek is een spinoff van die film, waarbij de focus nu ligt op Aldous Snow.
Aaron Green (Jonah Hill, die een ander personage speelt dan hij in Forgetting Sarah Marshall deed) is een medewerker bij een platenlabel. De verkoopcijfers van de muziek van Aldous Snow zijn zeer slecht en hij oppert een suggestie om Snow op te laten treden in het Greek theater in L.A om een eerder legendarisch concert te herhalen en zo de verkoop weer te stimuleren.
Zijn baas Sergio Roma (een zeer grappige Sean Combs) vindt het zo’n goed idee dat hij Aaron vraagt om er persoonlijk voor te zorgen dat Aldous zonder problemen vanuit Engeland naar L.A. reist zodat het optreden kan plaatsvinden. Aaron heeft geen idee wat hij zich op de hals heeft gehaald.

Natuurlijk is het begeleiden van de rocker geen gemakkelijke taak. Aldous Snow gebruikt veel drugs en Aaron moet er ook aan geloven wil hij een kans maken hem mee te krijgen. Het resulteert in een aantal grappige psychedlische scènes.
De film voelde echter niet als één groot geheel aan, maar meer als een samenraapsel van scènes. Er is zo nu en dan zeker wat te lachen (wanneer Aldous Snow tegen Lars Ulrich zegt dat hij Napster maar moet gaan aanklagen was leuk), maar het haalt bij lange na niet het nivo van Forgetting Sarah Marshall.

Aldous Snow en Aaron Green bevinden zich regelmatig in vreemde situaties, die echter niet altijd even grappig waren. Het wil wel iets zeggen dat ik de scènes van Sean Combs eigenlijk het leukste vond, aangezien hij toch een bijrol heeft. Maar hij weet te overtuigen en grappig te zijn. Zou ‘m graag in meer van dat soort rollen willen zien.

Is Get Him to the Greek een komedie die je moet zien? Ik zal ‘m niet aanraden, maar moet wel toegeven dat er genoeg te lachen valt. Uiteindelijk vond ik de film echter wel heel erg tegenvallen.

Score: 5

Eén reactie op “Get Him to the Greek (2010)

  1. Pingback: Get Him to the Greek (2010) | Toegangskaarten

Leave a Reply

Your email address will not be published.