Paper Man (2009)

Richard Dunn (Jeff Daniels) is een schrijver die op het punt staat z’n tweede boek te schrijven. De verwachtingen zijn hoog gespannen, maar het lukt hem maar niet om te starten. Z’n vrouw Claire (Lisa Kudrow) heeft in een klein dorpje een blokhut gehuurd waarin hij, weg van alles, in z’n eentje z’n boek kan schrijven. Al snel kom je er als kijker achter dat Richard niet alleen is, aangezien zijn denkbeeldige vriendje uit z’n jeugd, Captain Excellent, er nog steeds is (gespeeld door Ryan Reynolds). Het is niet het enige wat vreemd is aan Richard Dunn.

Wanneer hij naar het dorp gaat om eten te kopen blijkt dat hij sociaal anders te zijn. Hij legt contact met de 17 jarige Abby (Emma Stone), die zo haar eigen geheimen heeft en de twee bouwen een vriendschappelijke band op. Paper Man is voornamelijk een verhaal over relaties en het vinden van jezelf. Het heeft komische elementen, maar is niet echt een komedie te noemen, aangezien het ook drama bevat.

De film voelt, net zoals het dorpje waarin het zich afspeelt, klein en intiem aan. Er is spanning tussen de karakters en ik was zeer benieuwd hoe het verhaal zou aflopen. Het acteren is goed, waarbij Emma Stone de meeste indruk op me maakte. Ik zie haar wel uitgroeien tot een grote naam in Hollywood. Wanneer je op zoek bent naar een kleine, persoonlijke film met interessante karakters dan is Paper Man zeker geen verkeerde keuze.

Score: 7

Eén reactie op “Paper Man (2009)

  1. Pingback: Easy A (2010) « Filmkijker

Leave a Reply

Your email address will not be published.