$5 a Day (2008)

Ritchie Flynn Parker (Alessandro Nivola)leidt een normaal leventje. Hij is hygiëne controleur in restaurants en verder lijkt er niet al te veel bijzonders aan de hand te zijn. Hij heeft al jaren geen contact meer met z’n vader, maar wanneer hij van z’n vriendin te horen krijgt dat z’n vader binnenkort dood zal gaan besluit hij ‘m op te zoeken. Z’n vader (Christopher Walken) is een ervaren oplichter die hier al jaren van weet rond te komen. Ritchie weet dan ook niet of het echt zo slecht met z’n vader gaat wanneer ze samen op weg gaan om nog wat zaken af te handelen. Gedurende de reis leert Ritchie veel over z’n vader en over zichzelf.

$5 a Day is een leuke film waar er veel gelachen kan worden. Christopher Walken is daar grotendeels verantwoordelijk voor. Z’n diverse trucs om geen geld uit te hoeven geven zijn leuk en het resulteert in komische situaties, zoals wanneer ze ‘s ochtends wakker worden in een leegstaand huis dat in de verkoop staat.
Het maakt eigenlijk niet uit waar hij in speelt, Christopher Walken heeft laten zien dat hij het allemaal kan. Of het nu een serieuze rol is zoals in King of New York of een totaal vreemde wetenschapper in Switch, het is altijd heerlijk om het te zien acteren, ook hier is dat het geval. Er zit zelf een dansscène van hem in. Verwacht overigens wanneer je de poster voor deze film niet dat je heel veel van Sharon Stone zal zien. Ze speelt slecht een kleine bijrol.
$5 a Day is geen grote film, maar weet prima te entertainen door een goed verhaal en het prima acteerwerk van de cast.

Score: 8

Leave a Reply

Your email address will not be published.