Solitary Man (2009)

Solitary Man, een film over een autoverkoper die door foute deals en veel rokkenjagen op lager wal geraakt is, laat zien hoe mensen ondanks een slechte situatie hetzelfde blijven en er maar weinig van leren.

Ben Kalmen (Michael Douglas) maakt in zijn relatie een zeer slechte keuze die meer gevolgen voor ‘m heeft dan hij initieel dacht dat deze zou hebben. Hij is voorbij de piek van z’n leven en probeert desondanks bij te blijven met de jeugd.

Deze film deed me sterk aan Greenberg denken. Het is een film waar het acteren prima is, maar waarbij ik totaal geen connectie voel met de hoofdpersoon. Hierdoor had ik aan het einde geen gevoel van voldoening. Ben Kalmen is een verschrikkelijk persoon, wat natuurlijk geen reden hoeft te zijn om geen connectie te voelen. Er zijn zat voorbeelden van slechte personen waar je toch ondanks een goede/slechte afloop van het verhaal het gevoel krijgt dat het je tijd waard was. Dit miste ik bij Solitary Man. Ik had te weinig binding met het onderwerp en de keuzes die Ben maakte. Dit is voor mij dan ook de reden om de film zo’n lage score te geven.

Score: 4

Leave a Reply

Your email address will not be published.