The Fly (1986)

Sommige films blijven je bij en The Fly is daar zeker eentje van. Het vertelt het verhaal van Seth Brundle (Jeff Goldblum), een wetenschapper die onderzoek doet naar teleportatie en het succesvol weet te implementeren. Wanneer hij echter zichzelf teleporteert blijkt hij echter niet de enige in de machine te zijn. Zoals de titel al doet vermoeden zit er ook een vlieg in de machine en de film laat zien waar het samensmelten van de twee toe kan leiden. De reden dat de film me is bijgebleven zijn de goede special effects en make up die zo af en simpelweg goor te noemen zijn.

Dit is de rol waar Jeff Goldblum waarschijnlijk altijd bekend om zal zijn (naast zijn rol in Jurassic Park) en dat komt omdat hij de rol voortreffelijk speelt en je ondanks zijn transformatie, onder veel makeup, toch nog een menselijke kern weet te laten zien. Hoe verschrikkelijk hij er ook uit ziet, toch leef je met hem mee en weet hij een bepaalde symphatie op te wekken. Ik was ook best over het acteerwerk van Geena Davis (die ten tijde van deze film de vriendin van Goldblum was). Vooral als ze ziet wat er met Brundle gebeurt en hoeveel pijn dat haar doet.

Als je van science fiction houdt, een sterke maag hebt en wilt genieten van een goed verhaal dan is The Fly een film waar je van zult genieten.

Score: 8

Leave a Reply

Your email address will not be published.