The Notebook (2004)

Nadat deze film me door verschillende mensen was aangeraden moest het er wel van komen dat ik ‘m zag. The Notebook is een zeer romantische film die zich voornamelijk afspeelt in de jaren 40. Noah Calhoun(Ryan Gosling) ziet bij een kermis Allie Hamilton (Rachel McAdams) en is op slag op haar verliefd. Ze moet niets van ‘m hebben, maar na veel aandringen gaan ze toch samen uit. Vanaf dat moment zijn de twee onafscheidelijk. De zomer komt ten einde en Alli moet weer vertrekken. De vraag is of hun liefde voor elkaar sterk genoeg is.

De titel van de film slaat op het boek waaruit een oudere man het verhaal aan een dementerende vrouw vertelt. Dit is een verhaallijn die de film naar een nog hoger nivo tilt door een extra dimensie toe te voegen aan het liefdesverhaal.
De film sleept je mee in het leven van Noah en Allie en doet dit op voortreffelijke wijze. De acteurs spelen hun rollen perfect, tonen hun emoties en overtuigen de kijker.

The Notebook is bijna perfect. De acteurs kloppen, de sets zijn prachtig en het verhaal zit goed in elkaar. Waarom is de score dan geen 10 als het een bijna perfecte film is? De voornaamste reden is dat het een film is die een klassiek “boy meets girl” verhaal vertelt en ik na het zien geen “wow” gevoel had. Het is echter wel een film die ik waarschijnlijk wel elk jaar een keertje zal zien.
Een aanrader als je op zoek bent naar een romantische film om samen lekker voor te gaan zitten.

Score: 9

Eén reactie op “The Notebook (2004)

  1. Pingback: Blue Valentine (2010) « Filmkijker

Leave a Reply

Your email address will not be published.