Mad Max (1979)

Van de Mad Max trilogie heb ik over de jaren veel foto’s gezien, maar de films zelf heb ik nooit gekeken. Ik wist er dan ook bijzonder weinig over, behalve dat Mel Gibson er in speelde. Het is duidelijk dat deze eerste film met een beperkt budget gemaakt is, maar ondanks deze beperking is het resultaat geslaagd. De wegen in Australië worden geterroriseerd door motorbendes en het is de taak van de politie om deze bendes te pakken. Veel meer heb je niet nodig om veel achtervolgingen te filmen.

In de eerste helft van de film zien we veel achtervolgingen en wat de bendes precies doen. Ik vond dat er niet heel veel verhaal in zat, al was dat in de tweede helft iets beter.

Er zijn veel spectaculaire achtervolgings shots die vanaf de auto’s geschoten zijn en dat is dan ook de reden waarom ik de film uiteindelijk toch nog een 7 heb gegeven in plaats van een 6. De film pakte me niet echt tot het laatste half uur.

Score: 7

Leave a Reply

Your email address will not be published.