The True Story of Killing Pablo (2002)

Pablo Escobar. Een bekende naam waar ik niet al te veel over wist, behalve dan dat het een drugsbaron was. Ik wist niet dat hij de eerste persoon was die door de drugshandel zichzelf miljardair mocht noemen. Dat dit met veel geweld plaatsgevonden heeft verbaast natuurlijk niet, maar wat wel schokkend is, is dat het hem niet uitmaakte wie het was. Of het nu iemand van de regering was of dat er wat burgers omkwamen bij bomaanslagen, het maakte hem niet uit. Hij was zo machtig dat hij, nadat hij voor iets veroordeeld was, met de regering een afspraak maakte om in z’n eigen gebouwde gevangenis te verblijven. Zelfs de politie mocht er niet komen.

De documentaire zit goed in elkaar en geeft door middel van interviews een goed inzicht in z’n leven en de moeite die het heeft gekost om hem te kunnen vinden en uiteindelijk neer kunnen schieten.
De beelden zijn regelmatig expliciet en deze documentaire is dus niet voor iedereen, maar als je meer van deze beruchte drugsdealer wilt weten dan is deze documentaire een aanrader.

Score: 8

Leave a Reply

Your email address will not be published.