The Proposal (2009)

Margaret Tate (Sandra Bullock) is een zeer succesvolle Canadese zakenvrouw in Amerika die haar “koninkrijk” met harde hand regeert. Al haar medewerkers zijn bang voor haar en persoonlijk contact heeft ze bijna niet. Andrew Paxton (Ryan Reynolds) is de assistent van Margaret en is verplicht om perfectie te leveren omdat hij anders z’n baan kwijt is.
Wanneer ze van haar baas te horen krijgt dat ze haar visum voor Amerika kwijt raakt, en ze dus weer terug moet naar Canada, lijkt haar carrière voorbij. Ze komt echter met de geniale oplossing haar baas te vertellen dat ze gaat trouwen met Andrew (tot grote verbazing van alle betrokkenen). Andrew ziet zich genoodzaakt mee te spelen en wanneer de immigratiedienst verschijnt zijn de twee verplicht om zich als koppel te gedragen.

Aangezien Andrew op het punt stond om naar z’n ouders in Alaska te gaan heeft Margaret geen andere keuze dan met hem mee te gaan en de rest van de familie te ontmoeten.
The Proposal is het type film waarin we Sandra Bullock al vaak in hebben zien spelen. Het is een romantische komedie waarin ze de vis uit het water speelt die langzaam meer over zichzelf ontdekt en natuurlijk in allerlei grappige en genante situaties terecht komt. Sandra Bullock weet zulke rollen echter perfect te spelen en ze heeft een goede timing wat betreft grappen.
De film gaat voornamelijk over de karakter die Bullock speelt en Ryan Reynolds heeft eigenlijk weinig te doen waardoor hij opvalt. De rol had makkelijk door andere acteurs gespeeld kunnen worden.

De film bevat genoeg leuke situaties om lekker te entertainen. Als je ook van eerdere Bullock romcoms hebt kunnen genieten dan is The Proposal er eentje die je aan dat lijstje zou kunnen toevoegen. Het is een zeer geslaagde romcom met prima humor.

Score: 8

Eén reactie op “The Proposal (2009)

  1. Pingback: De vele gezichten van... Sandra Bullock - De Filmkijker

Leave a Reply

Your email address will not be published.