Dumb and Dumber (1994)

Recensie Dumb and dumber

Lloyd Christmas (Jim Carrey) en Harry Dunne (Jeff Daniels) zijn twee vrienden die beide dromen van het opzetten van hun eigen wormen winkel. Ze proberen met hun banen genoeg geld bij elkaar te krijgen om hun droom werkelijkheid te maken. Wanneer één van de vrouwelijke klanten van Lloyd (die als chauffeur werkt) haar koffer op het vliegveld “vergeet”, ziet Lloyd een kans om Mary Swanson, waar hij als een blok voor valt, weer te zien en haalt hij Harry over om samen naar Aspen te gaan. Ze zijn echter beide extreem dom waardoor ze in allerlei grappige situaties terecht komen.

Het was lang geleden dat ik Dumb and Dumber gezien had, maar de film was nog steeds zo leuk als ik me herinnerde. Het is voor mij één van de beste komedies die ooit gemaakt is. Elke scène is grappig.

Carrey en Daniels zijn zo goed op elkaar in gespeeld en weten hun rollen zo serieus te spelen dat het een genot is om te zien hoe dom ze zijn. Favoriete scènes zijn onder andere die met de ketchup en mosterd en het spelen in de sneeuw van Mary en Harry.
Veel grappen waren me bij gebleven en ik kon er nog steeds om lachen. Als je dat als komedie lukt, om leuk te blijven ook al heb je het al vaker gezien, dan heb je met een topfilm te maken. Dat is voor mij dan ook een reden om deze film een tien te geven.

Eén reactie op “Dumb and Dumber (1994)

  1. Pingback: Mijn filmjaar: 2010 « Filmkijker

Leave a Reply

Your email address will not be published.