The Pixar Story (2007)

Pixar staat op het moment bijna op eenzame hoogte op het gebied van computer animatie. Met een combinatie van verbluffende graphics en ijzersterke verhalen hebben ze inmiddels een indrukwekkend portfolio opgebouwd. Deze documentaire laat zien hoe het bedrijf is ontstaan. Daarbij komen er veel mensen aan het woord die betrokken zijn geweest bij het ontstaan en groei van het bedrijf. Steve Jobs, John Lasseter, Brad Bird en George Lucas komen allemaal aan het woord en laten zien hoe moeizaam de groei van het bedrijf geweest is. Vooral aan het begin, voordat er “feature length” films gemaakt werden maakte het bedrijf jaar na jaar verlies.

De film laat zien dat het verhaal van Toy Story heel erg anders was geweest wanneer ze de wensen van Disney hadden gevolgd. Ook de andere films en de constante druk om zichzelf te overtreffen met elke nieuwe film wordt besproken. In mijn optiek weten ze dat bijna steeds te doen, waarbij ik Cars de slechtste film vindt. Ik moet echter toegeven dat Pixar wel constant films maakt waar ik naar uitkijk. Dat enthousiasme heb ik niet bij Disney films.
Met het huidige Toy Story 3 heeft Pixar al $895 miljoen weten te verdienen en het ziet er dan ook naar uit dat Pixar voorlopig niet van het toneel zal verdwijnen. De Pixar naam staat voor mij voor kwaliteitsfilms en mijn verwachting is dat ze dat ook kunnen volhouden.

The Pixar Story geeft interessante informatie over Pixar, waarin er veel feiten langskwamen die nieuw voor me waren. Heb je elke Pixar film gezien en wil je nog meer van het bedrijf weten, dan mag je deze film niet missen.

Score: 7

Eén reactie op “The Pixar Story (2007)

  1. Pingback: TRON: Legacy (2010) « Filmkijker

Leave a Reply

Your email address will not be published.