Mo’ Money (1992)

Johnny Stewart (Damon Wayans) en Seymour Stewart (Marlon Wayans) zijn twee broers die hun geld verdienen door hun slachtoffers op te lichten. Ze weten elke keer weer een nieuwe “hustle” te verzinnen en komen daardoor regelmatig in aanraking met de politie.
Wanneer Johny echter Amber Evans (Stacey Dash) tegenkomt valt hij als een blok voor haar en besluit hij zelf een gewone baan bij hetzelfde bedrijf als Amber te zoeken zodat hij al zijn trucjes in de strijd kan gooien om haar hart te veroveren.

Mo’Money is een leuke komedie, waarbij geprobeerd is nog wat spanning toe te voegen doordat het bedrijf waar Johny werkt ook nog betrokken is in wat duistere zaken. Deze verhaallijn komt echter niet heel erg goed uit de verf en is niet voldoende uitgewerkt, waardoor het er heel erg “aangeplakt” aanvoelt.

De humor vond ik echter wel heel leuk en is de reden waarom ik de film nog een keer gekeken heb. Een scène waarin de broers een eettentje inlopen en de plek helemaal overhoop gooien om zo een gratis broodje te krijgen is hilarisch en er zitten daarnaast nog een aantal scènes in die zeer leuk zijn.

Mo’Money is geen film die iedereen grappig zal vinden, maar ik vond het leuk om de film na zoveel jaar nog een keer te zien.

Score: 7

Leave a Reply

Your email address will not be published.