Disneyland: Where Do the Stories Come From? (1956)

Deze aflevering uit een TV serie waarin Walt Disney vragen beantwoorde van vragen geeft de kijker een kleine blik achter de schermen. Zo laat men zien hoe muziek tot stand komt en wat de inspiratie is voor bepaalde cartoons is.

De aflevering bevat de volgende 4 cartoons:
– Donald gaat naar katrien en krijgt het aan de stok met knabbel en babbel
– Pluto jaagt op een wasbeer
– Donald in het leger
– Donald en modeltreinen, waarbij hij ook met knabbel en babbel te maken krijgt.

Wat ik niet wist was dat Walt Disney een groot fan van modeltreinen was (de modeltreinen waar je zelf ook op kan zitten en rondrijden). Hij heeft bijna 800 meter aan rails in z’n achtertuin aangelegd. De beelden laten zelf Kirk Douglas zien die bij Disney op bezoek komt om ook het treintje te besturen.

De verschillende cartoons zijn leuk, waarbij vooral die met Knabbel en Babbel het leukst zijn. De cartoon met Pluto was het zwakst.

Score: 7

Leave a Reply

Your email address will not be published.