Operation: Endgame (2010)

Operation Endgame is een rare film. In eerste instantie lijkt het een spionage thriller te zijn, maar als binnen zeer korte tijd wordt het een heel geweldadige film waarbij de bovenstaande leden, die bij 2 verschillende groepen horen, elkaar te lijf gaat met alle wapens die ze in hun kantoor kunnen vinden (er zijn geen pistolen). Denk daarbij aan zo’n apparaatje waarmee je nietjes uit een blaadje haalt of een papiersnijder. Het wordt dus op momenten zeer bloederig.

Rob Corddry doet de soort komedie die hij ook al eerder deed in Hot Tub Time Machine. Hij is supergrof, maar levert daarmee wel de leukste rol uit de film. Verder spelen er heel veel bekende acteurs mee. Zach Galifianakis, Ving Rhames, Maggie Q (die ik herken uit Mission Impossible III), Emilie de Ravin (Lost) en Ellen Barkin (waar ik me echt geen andere films van kan herinneren dan haar rol in Switch in 1991). Verwacht echter niet dat je veel van deze acteurs zal zien aangezien er een zeer groot gedeelte maar een paar minuten in beeld is voordat ze in het geweld het leven moeten laten.
Leuke noot zijn de twee beveiligers die zich buiten het complex bevinden en bijna als sportcommentatoren hun mening geven over het geweld dat ze op hun schermen zien.

De film probeert aan het einde nog te verbazen met een twist, maar tegen die tijd doet het er echter niet meer toe. Had er een beetje hetzelfde gevoel bij als Smokin Aces 2. De verschillende karakters komen zo kort in beeld en hebben helemaal geen verdere uitdieping dat je eigenlijk niet met ze meeleeft. Ondanks de humor die er af en toe zeker is vond ik het geweld niets toevoegen en was het verhaal te ver op de achtergrond om je mee te voeren. Mijn advies: Vermijd deze film!

Score: 4

Eén reactie op “Operation: Endgame (2010)

  1. Pingback: The Brothers Bloom (2008) « Filmkijker

Leave a Reply

Your email address will not be published.