How to Marry a Millionaire (1953)

Loco Dempsey (Betty Grable), Pola Debevoise (Marilyn Monroe) en Schatze Page (Lauren Bacall) zijn drie vrijgezelle dames. Ze werken allemaal wel als model, zodat ze wat geld hebben, maar het is niet hun belangrijkste werk. Dat is namelijk, zoals de titel al weergeeft, het aan de haak slaan van een miljonair zodat ze vervolgens kunnen trouwen en van de rijkdom kunnen genieten. Om niet als op geld beluste dames over te komen huren de drie een duur appartement (dat ze alleen kunnen betalen door de inboedel gaanderweg te verkopen) zodat de potentiële mannen de indruk krijgen dat alles ok.
De zoektocht blijkt echter moeilijk.

De drie dames belanden in verschillende ongeplande situaties, wat af en toe zeker grappig was (zoals Marilyn Monroe die bijna niets kan zien zonder haar bril), maar als geheel viel de film me tegen. Het was niet grappig genoeg om te blijven boeien en de meeste grappen kon je al van te voren aan zien komen.
How to Mary a Millionaire is de eerste film die in Cinemascope geschoten is, wat een breedbeeld formaat is dat in gebruik was van 1953 tot 1967.

Score: 6

Leave a Reply

Your email address will not be published.