A Town Called Panic (2009)

A town called panic, of Paniek in het dorp zoals hij hier bekend is, is een bizarre animatiefilm. Cowboy, Indiaan en Paard zijn al eerder bij de VPRO te zien geweest als TV-serie, nu in een volledige film. De film is geschoten door gebruik te maken van stop motion en de karakters zijn simpele speelgoedpoppetjes die zeer schokkeriger bewegen (het is niet wat je gewend bent bij bijvoorbeeld Wallace en Grommit). Dit doet er echter niet toe. Focus hier is op het verhaal en de humor en beide zijn zo goed dat het geheel 75 minuten blijft boeien.

Cowboy en Indiaan willen Paard verrassen voor z’n verjaardag en besluiten wat stenen te bestellen zodat ze een barbecue voor ‘m kunnen bouwen. Door een klein foutje bij hun bestelling krijgen ze echter iets meer geleverd dan verwacht. Het gevolg hiervan zijn een aantal zeer bizarre en hilarische situaties. Je hebt als kijker geen idee welke kant het verhaal nu weer op zal gaan en dat is bij deze film helemaal niet erg. Het drietal beland in het midden van de aarde, in een ijzige wereld, maar ook onder water, waarbij er constant leuke grappen worden gemaakt of onverwachte zaken gebeuren.

Ik hoef maar weinig te zeggen over deze film, behalve dat je ‘m gewoon moet zien.

Score: 7

Leave a Reply

Your email address will not be published.