Ghostbusters II (1989)

Na het succes en populariteit van Ghostbusters kon een vervolg natuurlijk niet uitblijven. In het begin van deel 2 wordt duidelijk dat de populariteit van de Ghostbusters niet meer hetzelfde is als aan het einde van de eerste film. Er worden geen spoken meer gezien en de Ghostbusters verschijnen alleen nog maar op kinderfeestjes. Zelfs de kinderen beginnen ze saai te vinden.
Aangezien dat gegeven wel in een heel saaie film zou resulteren en we per slot van rekening met de Ghostbusters te maken hebben zal het niet verbazen dat het niet lang duurt voordat er weer bovennatuurlijke verschijningen zijn en het originele viertal weer terug aan het werk kan.

De complete originele cast is ook in dit tweede deel van de partij. Bill Murray weet, net zoals hij dit in het eerste deel deed, de show te stelen in elke scene waarin hij verschijnt.
De film is minder goed als het eerste deel, omdat de Ghostbusters eigenlijk hetzelfde moeten doen als in het eerste deel, het verslaan van een krachtig spook. Onderweg naar dat doel zijn er een aantal leuke set pieces, maar de magie is helaas niet zo groot als deel één. Toch is het een film die je zeker moet zien als je van het eerste deel genoten hebt.

Score: 7

Leave a Reply

Your email address will not be published.