Death at a Funeral (2010)

Death at a Funeral is een remake van de Engelse versie uit 2007. Ik heb het origineel niet gezien, dus een vergelijking tussen de twee kan ik niet maken. De trailer van het origineel heeft wel exact dezelfde grappen als deze remake.
De film bevat een groot aantal bekende sterren, zoals Chris Rock, Danny Glover, Martin Lawrence (die ik echt niet leuk vind), Zoe Saldana, Luke Wilson en Tracy Morgan.

Aaron (Chris Rock) is verantwoordelijk voor het in goede banen leiden van de begrafenis van zijn vader. Hij heeft in het huis van z’n ouders een dienst georganiseerd en daarbij familie en vrienden uitgenodigd. Omdat de familieleden elkaar niet regelmatig zien leidt dit initieel tot wat frictie (bijvoorbeeld over de kosten van de begrafenis en wie wat betaald). Ze worden echter door omstandigheden geforceerd beter samen te werken.

De film speelt zich bijna helemaal af op één locatie en zou bijna een toneelstuk kunnen zijn. Het belangrijkste van een komedie is natuurlijk de humor. Zelf heb ik regelmatig hard moeten lachen, waarbij het opvallend is dat de meeste grappen juist niet gemaakt worden door Chris Rock en Martin Lawrence (die natuurlijk bekend zijn voor hun stand up), maar juist door de rest van de cast. Tracy Morgan is hilarisch en James Marsden, die de hele film onder invloed van een verkeerd pilletje allerlei vreemde dingen doet, was zo vreemd dat je niets anders kan doen dan lachen.

Ook ik lees regelmatig andere reviews en die zijn over het algemeen niet positief over deze film. Zelf heb ik echter van genoten. De humor is zeer over the top (en het acteren af en toe ook), maar het raakte bij mij de juiste snaar. Het is niet een film voor iedereen. Mijn advies is om de trailer te bekijken. Als je die niet leuk vindt dan kan je de film beter overslaan.

Score: 8

Leave a Reply

Your email address will not be published.