Greenberg (2010)

Het valt me op dat acteurs die voornamelijk in komedies spelen op een gegeven moment zichzelf lijken te willen bewijzen en een serieuzere film maken. Dit was het geval voor Jim Carrey (The Majestic, The Number 23), Adam Sandler (Punch-Drunk Love) en Will Ferrell (Stranger than Fiction) en Ben Stiller kan nu aan dit rijtje worden toegevoegd. Weet Stiller te overtuigen als Roger Greenberg?

Roger Greenberg past op het huis van z’n broer wanneer deze op vakantie gaat. Hij is al jaren niet meer in Los Angeles geweest en komt daarbij weer in aanraking met de leden van zijn vroegere band, waarmee oud pijn naar bovenkomt. Greenberg zelf is echter een bijzonder karakter. Hij komt net van een psychiatrische opname (er wordt overigens niet duidelijk gemaakt waarvoor) en is iemand die niet om lijkt te kunnen gaan met de normale omgangsregels. De hulp in huis is echter ook een vreemd eendje en de twee spenderen veel tijd met elkaar.

Ben Stiller maakt indruk in zijn rol en speelt zeer overtuigend. Zo nu en dan zijn er grappige stukken, maar dit is niet de focus van de film. Het is meer een karakter studie en het ligt aan de persoon die het kijkt of dat voldoende weet te boeien. Persoonlijk vond ik het niet zo boeiend en heb ik een lage score gegeven. Wanneer je echter wel een connectie met Greenberg voelt dan zal je er waarschijnlijk meer van genieten.

Score: 5

2 reacties op “Greenberg (2010)

  1. Pingback: Solitary Man (2009) « Filmkijker

  2. Pingback: Brad’s Status (2017) – Recensie | De Filmkijker

Leave a Reply

Your email address will not be published.