Date Night (2010)

Phil (Steve Carell) en Claire (Tina Fey) Foster zijn al jaren getrouwd, hebben 2 kinderen en werken beide keihard. Na een aantal jaren leven ze in een sleur, waarbij ze zelfs elke week op een vaste avond dat ze samen uit gaan, bij hetzelfde restaurant eten. Wanneer ze horen dat een ander echtpaar uit elkaar gaan, besluit Phil om op hun avond uit eens wat anders te doen en in Manhattan naar een trendy restaurant te gaan waar Claire al een lange tijd zeer graag wil eten. Wanneer ze komen blijkt het restaurant echter zo populair te zijn dat je maanden van te voren moet reserveren. Phil besluit de stoute schoenen aan te doen en zich voor te doen als iemand anders wanneer de naam van een ander stel geroepen wordt en niemand reageert. Als ze lekker aan het eten zijn worden ze echter door tweel mannen vriendelijk verzocht om even mee te lopen omdat ze iets van hen nodig hebben. Dit het startpunt voor een leuke (en spannende) komedie.

Door de verwisselde identiteit kunnen ze niet naar huis omdat de twee mannen achter hen aan zitten. Ze zullen moeten zorgen dat ze hetgeen wat de mannen zoeken in handen krijgen en belanden in leuke situaties. Favorieten hierbij waren als eerste een scene waarin het paar terug gaat naar het restaurant om een telefoonnummer te achterhalen en een situatie waarin ze te maken krijgen met een taxi chauffeur.

Date Night was een leuke verrassing en heb er zeer van genoten. Een aanrader!

Score: 8

Leave a Reply

Your email address will not be published.