Wanted (2008)

Wesley Gibson (James McAvoy) is een doodnormale jongen, hij werkt in een kantoor en zit redelijk onder de plak bij z’n vriendin, van wie hij weet dat ze vreemd gaat. Hij neemt medicijnen om zijn paniekaanvallen onder bedwang te krijgen en ziet het allemaal niet echt meer zitten. Wanneer hij in contact komt met Fox (Angelina Jolie), krijgt hij te horen dat zijn vader één van de beste huurmoordenaars was bij een organisatie genaamd the Fraternity, die geleid wordt door Sloan (Morgan Freeman).

Aangezien er opeens ook mensen achter hem aanzitten besluit hij in te gaan op het aanbod van Fox om voor the Fraternity te gaan werken en ziet hij dat hij geen last heeft van paniekaanvallen, maar speciale krachten bezit en een meester is in het op een bepaalde manier op een doel te schieten. Hij voltooit de training en wordt ingezet om zijn eerste moord te plegen. Er is echter meer aan de hand.

Wanted heeft een aantal zeer indrukwekkende special effects shots, zoals het volgen van de weg van een kogel of een spannende achtervolging in de stad. James McAvoy maakt helaas weinig indruk. Angelina Jolie heeft, behalve als mooie beeldvulling ook weinig te doen om de film naar een hoger nivo te tillen. Wel worden er veel verschillende locaties bezocht en is een gedeelte van de film in Europa opgenomen.

Misschien waren m’n verwachtingen te hoog voor deze film, maar uiteindelijk viel de film me tegen. Ik had graag nog iets meer achtergrond gezien over the Fraternity, maar aangezien dit duidelijk een actiefilm is, is dat misschien te veel gevraagd. Het is geen film die ik graag nog een keer zou zien. Er zitten een paar leuke stukken in, maar over het algemeen had er meer uit de speciale krachten van de hoofdrolspelers kunnen worden gehaald om tot een beter resultaat te komen.

Score: 6

Leave a Reply

Your email address will not be published.