She’s Out of My League (2010)

Kirk (Jay Baruchel) werkt, samen met z’n vrienden, bij de beveiliging op een vliegveld. Hij is zeer onzeker en z’n leven lijkt weinig toekomstperspectief te hebben. Hij is z’n vriendin kwijt en ondanks dat ze inmiddels een nieuwe relatie heeft komt ze nog steeds bij zijn ouders met haar vriend.
Door z’n onzekerheid geeft hij zichzelf, mede onder invloed van zijn vrienden, een 5. Z’n vrienden hebben een theorie dat je nooit een meisje kan krijgen dat meer dan een punt boven je eigen score ligt. Tijdens zijn werk vergeet Molly (Alice Eve), volgens zijn collega’s een 10, haar iPhone en Kirk is degene die ‘m vindt en op die manier in contact komt en met haar afspreekt. Kan het iets worden tussen een 10 en een 5?

Jay Baruchel acteert prima en laat af en toe zien meer in huis te hebben.
T.J. Miller deed me een beetje denken aan Stephen Mangan (Dr. Guy Secretan in Green Wing), zijn manier van acteren vertoonde wat overeenkomsten, wat overigens een compliment is. Green Wing is voor mij de beste komedie serie die er ooit is geweest (heeft dan ook een IMDB tien gekregen, review moet ik nog maar een keer schrijven).

De film is een standaard “boy meets girl” verhaal, waarbij er af en toe zeker wat te lachen valt (een scene in een vliegtuig was heel leuk), maar uiteindelijk maakte de film te weinig indruk om een hoge score te verdienen. Wel een leuke film voor op de vrijdagavond.

Score: 6

Leave a Reply

Your email address will not be published.