Hot Tub Time Machine (2010)

Hot Tub Time Machine is, zoals de titel waarschijnlijk wel doet vermoeden, geen serieuze film over tijdreizen. Het is een komedie waarin een aantal vrienden, waartussen het niet altijd even goed botert, besluiten terug te gaan naar het vakantieoord waard ze in hun jeugd zoveel plezier gehad hebben om oude tijden te doen herleven. Helaas ziet het stadje er niet helemaal meer uit zoals ze verwachten, maar proberen ze er desondanks toch het beste van te maken. Ze springen met z’n allen in de jacuzzi en laten de alcohol rijkelijk vloeien. Wanneer ze de volgende dag wakker worden blijkt het stadje verandert te zijn.

Niet alleen het stadje is anders, maar de periode waarin ze zitten ook. Ze zijn terug in de jaren 80 in een periode waar ze destijds ook daar waren. En zoals dat in elke film die met tijdreizen te maken heeft gaat, moeten ze proberen weer terug te komen zonder dingen te veranderen.
Het is een leuke setup, die helaas teleurstellend is uitgewerkt. Het gegeven dat ze in de 80’s zijn had beter moeten worden uitgewerkt. Het lijkt wel of ze iedereen wat fluoriserende kleding gegeven hebben en daarna klaar waren. Je ziet af en toe wel zaken die er mee te maken hebben, maar hier wordt te weinig gebruik van gemaakt.
Het verbaasde me overigens dat John Cusack aan deze film meedoet, ben gewend dat hij normaal toch in de wat betere films speelt.

De film heeft zo nu en dan z’n leuke momenten en het einde weet wel te entertainen, maar het geheel voelde magertjes aan.

Score: 5

Leave a Reply

Your email address will not be published.