The Box (2009)

Na Donnie Darko en Southland Tales is The Box de volgende film van Richard Kelly. Met Donnie Darko op zijn naam waren m’n verwachtingen dan ook hoog (Southland Tales vond ik overigens ook goed). Kan deze film hetzelfde nivo bereiken?

Noma (Cameron Diaz) en Arthur (James Marsden) Lewis is een echtpaar dat samen heel gelukkig is. Ze hebben een gezond gezin, een mooi huis, mooie auto’s en beide een goede baan. Plotseling lijkt alles tegen te zitten en wordt er een pakketje bij hen afgeleverd. Daarin zit een doos met een knop. Een mysterieuze man komt langs en verteld dat wanneer ze op de knop drukken, ze een miljoen dollar zullen ontvangen. Wat het echter ook betekent is dat er iemand, die ze niet kennen, zal doodgaan. Het is voor hen een moeilijke keuze, maar ze nemen uiteindelijk een beslissing.

Ik had bij deze film hetzelfde gevoel wat ik ook regelmatig bij Lost had. Er is sprake van veel mysterie en constant zijn er nieuwe vragen, waardoor je constant naar een verklaring zit te zoeken. Wat echter teleurstelt is dat er gebruik wordt gemaakt van een aantal elementen die ik niet vond passen, daarnaast komt het geheel niet tot een bevredigende conclusie. Samenhang tussen verschillende scènes is er soms ook niet. De karakters krijgen informatie waar ze vervolgens niets mee doen, terwijl dit toch echt wel logisch zou zijn. Al met al een film met potentie die helaas teleurstelt.

Score: 4

Leave a Reply

Your email address will not be published.